Een dag all-round thuis onderwijs.

Eerst even babbelen met de klas, de toets is wel heel slecht gemaakt. Dus ik geef terug wat ik zie;

  • als je op je mobiel zit, ben je niet bezig met de les.
  • als je spraakberichtjes aan het luisteren bent, ben je niet bezig met de les.
  • als je met anderen aan het praten bent, ben je niet bezig met de les.
  • als je aantekeningen maakt, heb je al de helft van de toets doorgenomen en je brein slaat deels al informatie op.
  • als je iets gevraagd wordt en bij elke klassikale vraag is de wedervraag: uhm wat is de vraag? dan ben je niet bezig met de les.

En eerlijk gezegd, hebben jullie het ook echt best zwaar. Alles online, bijna geen sociaal leven meer, niet sporten en daar boven op de avond klok.

En dan les krijgen van een juf waarbij de hond de les verstoord met blaffen, er twee pubers rondlopen die ook de juf afleiden en jullie ook.

En toch toen ik jullie de vragen liet beantwoorden wat heb je nodig en wat wil je bereiken, waar kan ik jullie daarbij helpen? Toen kwam er een interessant dialoog op gang en zorg dat jullie achterlopen, jullie de praktijklessen missen, hoe moet dat allemaal. En ik jullie toe heb gezegd, net als de andere groepen die ik les geef, al moet ik extra lessen geven in mijn eigen tijd, het komt goed. Linksom, rechtsom of rechtdoor ik zet me volop in maar ik kan niet jullie diploma voor jullie halen, dat moet je echt zelf doen. Samen komen we echt een heel.eind.

Het was een bijzondere les, bijna iedereen deed actief mee. Knapperds zijn jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *